Europa moet meer doen om ebola te bestrijden

ebolavirusDe Europese Unie moet meer gaan doen om ebola te kunnen bestrijden in West Afrika. Er zouden meer hulpverleners gestuurd moeten worden naar de landen waar het virus heerst. Al moet dit wel op een manier gebeuren die veilig is. Tot zover is er een half miljard Euro uitgetrokken om de strijd tegen ebola aan te kunnen gaan, al wordt er nog aangestuurd naar één miljard.

Internationaal team

Er moet een internationaal team worden opgezet met daarin een groot aantal deskundigen, verzorgers en medici, je zou een dergelijk team kunnen vergelijken met de blauwhelmen van de Verenigde naties. Een team als dat zou dan moeten worden ingezet bij grote gezondheidscrises. Hoewel ebola een groot aantal doden op zijn geweten heeft, zijn er ook berichten dat het helemaal niet de grootste dooddoener is in Westelijk Afrika. Er zijn nog een heleboel andere ziektes die ook bestreden moeten worden. Zo moet Afrika onderwezen worden in Aids en HIV maar moet er ook gekeken worden naar Malaria en honger. Het lijkt er in deze op bepaalde punten wel eens op dat omdat ebola zo gemakkelijk te verspreiden is, dat de westelijke wereld bang is voor een pandemonium waarbij de ziekte zich gemakkelijk gaat verspreiden door de gehele wereld.

Senegal en Nigeria zijn ebola vrij

Ondanks de negatieve berichtgeving rondom ebola, moet er wel gemeld worden dat zwel Senegal als Nigeria vrij zijn van ebola. In de afgelopen 40 dagen zijn er geen nieuwe gevallen van besmetting bijgekomen. In juni bereikte de ziekte Nigeria in dat land zijn slechts 20 mensen ziek geworden en daar zijn er acht van overleden. In totaal zijn er ruim 4500 mensen omgekomen aan ebola de afgelopen maanden.